2009. január 16., péntek

Folytatódik a mészárlás – már a komcsi indiánoknál is kiverte a biztosítékot


Az indián beintett a zsidóknak
Az indián beintett a zsidóknak
Evo Morales bolíviai elnök La Pazban szerdán bejelentette, hogy országa megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat a terrorista Izraellel a Gázai övezetben elkövetett népirtás miatt. Slomo Kohen izraeli nagykövet és munkatársainak szombati kiutasítása után Venezuela most hivatalosan is bejelentette, hogy megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel.

Evo Morales, az indián származású bolíviai elnök szerdán a La Paz-i elnöki palotában külföldi diplomaták jelenlétében jelentette be, hogy hazája a Gázai övezetben elkövetett népirtás miatt megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat a zsidó terrorállammal.

Amint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, Hugo Chávez venezuelai elnök is hazaküldte Cáracasból az izraeli nagykövetet és a külképviselet többi munkatársát a palesztinok körében végrehajtott zsidó gyilkolászások miatt. Chávez és Morales az elmúlt években a jenki hegemónia elleni küzdelem jelképévé vált Dél-Amerikában.

Az izraeli külügyminisztériumból tegnap kiszivárogtatott hírek még arról szóltak, hogy Venezuela meggondolta magát, mert mégsem kívánja teljesen megszakítani a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel. Nyilatkozott Slomo Kohen is, a Cáracasból szombaton kiebrudalt izraeli nagykövet, aki szerint a venezuelai külügyminisztérium ideiglenesen megbízott nagykövet érkezését várja Izraelből. Magyarán: Izraelben azt sugallták, hogy Venezuela meggondolta magát, és a kapcsolatok szép csendben helyreállnak. A venezuelai kormány most azonban hivatalosan is bejelentette, hogy a Gázai övezetben elkövetett embertelen népirtás miatt Cáracas megszakítja a diplomácia kapcsolatait a népirtást elkövető Izraellel.

Az elmúlt napokban több érdekes fordulattal tarkított dolog jelenleg úgy áll, hogy Evo Morales bolíviai elnök szerdán tett hivatalos bejelentetést a cionista aparheid-állammal való diplomáciai kapcsolatok megszakításáról, míg Hugo Chávez, venezuelai elnök szombaton kiutasította országából az izraeli nagykövetet és munkatársait, de a kapcsolatok megszakítására vonatkozó hivatalos cáracasi bejelentésre csak most került sor. Nem csodálkoznánk, ha ebben az ügyben újabb érdekes fordulat tanúi lennénk.

Kuruc.info nyomán

Nincsenek megjegyzések: