2008. december 22., hétfő

Zsidó „tolerancia” a mecset falán: „Halál az arabokra!”, „Mohamed próféta egy disznó volt”

Érdekes módon eddig nem ítélték el az alávaló cselekedetet az izraeli zsidó vallási és politikai vezetők és nincs nemzetközi botrány sem. Talán ha a zsingagógákat, tőlük tanulva hasonlóan kedves feliratokkal díszítik fel Budapesten, Tel-Aviv elégedett lesz?

Gyalázkodó feliratok: Made by the Zsiráf
Gyalázkodó feliratok: Made by the Zsiráf

Jaffa egészen 1948-ig, Izrael Állam kikiáltásáig, az iszlám és a keresztény vallás hívői, illetve a palesztinai arab nép egyik legfontosabb városa volt a Szentföldön. A hódító cionisták azonban a város palesztin lakosságának háromnegyed részét kiűzték vagy kigyilkolták otthonaikból, az ottmaradottakat pedig manapság is állandó zaklatásoknak teszik ki. A faji felsőbbségi tudatban tobzódó zsidó csőcselék ma éjszaka az iszlám vallást és a palesztinokat gyalázó feliratokat festett a Meszdzsid el-Bahr (Tenger mecset) nevű jaffai mecset bejáratára és falaira.

Képünkön is látható, hogy a mecset ajtajára piros és fekete színű festékkel a Dávid csillagokon kívül a következő héber nyelvű feliratokat mázolták: „Halál az arabokra!”, „Mohamed próféta egy disznó volt.”, „Az arab férfi a sírban igazán férfi!”, „Kahánának igaza volt.” (A néhai Méír Kaháná rabbi, izraeli parlamenti képviselő a szélsőséges zsidó fajvédelem, az arabok deportálásának hirdetője volt – a szerk.) és „Nincs béke a Béke háza nélkül.” (Utalás arra a hebroni épületre, ahonnan nemrégiben kiebrudalták a zsidó telepeseket – a szerk.)

A Meszdzsid el-Bahr mecset minaretje Jaffában
A Meszdzsid el-Bahr mecset minaretje Jaffában
Képünkön nem látszik, de a gyalázkodó héber nyelvű feliratok felett, a bejárati ajtó szemöldökfáján arab nyelven a sahádá, a muszlimok legnagyobb hitvallása olvasható: „Allahon kívül nincs más isten, Mohamed az ő prófétája”

Ma hajnalban a napi első imára érkező hívők fedezték fel a mecset bejáratára és falaira írt héber nyelvű gyalázkodó feliratokat. Ahmad Abu 'Agáve, az Iszlám Mozgalom jaffai vezetője a Háárec című héber nyelvű napilapnak kijelentette: „Izraelben felháborodva beszélnek az európai zsinagógák elleni támadásokról, miközben izraeli zsidók uszítanak az iszlám vallás és a muszlimok ellen”.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info

Nincsenek megjegyzések: